Gratis inspiratie voor jou!

Meer rust & ontspanning.
En vol passie en energie jouw leven weer op orde.
Met deze blogs.

Besluiten nemen

Soms doe ik dingen waar anderen van denken: Hè, wat doet ze nu weer? Dit was in September het geval, toen ik voor de buitenwereld van de ene op de andere dag de naam van mijn praktijk veranderde en ik een nieuwe koers ging varen. En dat gebeurde ook deze week toen ik een belangrijke beslissing nam over mijn werk bij de Bibliotheek (later meer hierover). Voor de buitenwereld een verrassing, maar voor mij een logische volgende stap én een weloverwogen beslissing.

Overhaaste beslissing?
Hoe komt het nu dat het voor de buitenwereld lijkt alsof ik overhaaste beslissingen neem? Omdat mijn interne proces al vele maanden aan het sudderen is en ik hier vaak bewust niemand bij betrek. Als ik weer een stap te nemen heb, dan voel ik vaak aan alles dat er een verandering aan zit te komen. Maar hoe en wat precies is mij dan op dat moment nog niet duidelijk.

Onrustig en opgejaagd
Vroeger kon ik daar heel onrustig van worden en had ik regelmatig een opgejaagd gevoel. Ik was dan vaak niet te genieten en zette me tegen alles en iedereen af. Ik durfde ook niet over mijn gevoel te praten, bang dat anderen mij in een richting zouden duwen waar ik helemaal niet heen wilde. Maar inmiddels vertrouw ik erop dat de tijd vanzelf komt dat ik weet welke beslissing ik mag nemen om weer een volgende stap te kunnen maken.

Lieve brave meisje
Dit komt omdat ik een rotsvast vertrouwen heb gekregen in mijn onderbuikgevoel. En ik meer en meer naar dat gevoel ben gaan luisteren. Vroeger was ik bang dat ik de verkeerde beslissing nam en ik was bang voor de mening van anderen. Ik was bang dat mensen mij raar en vreemd vonden. Dat was de reden dat ik bepaalde beslissingen uitstelde of soms helemaal niet nam. Want ik wilde natuurlijk wel die leuke, lieve Linda blijven. Het brave, hardwerkende, keurige meisje/vrouw die alles piekfijn in orde had. Terwijl dat in heel veel gevallen niet zo was….

Bang voor beslissingen
Omdat ik bang was om beslissingen te nemen (want wie weet nam ik wel de verkeerde beslissing), bleef ik hangen in dingen waar ik me absoluut niet fijn bij voelde. En ondertussen keek ik met afgunst naar mensen die wel stappen maakten. Mensen die wel beslissingen durfden te nemen. Dit leverde intern veel spanning op. Ik zorgde daarmee niet goed voor mezelf én zeker ook niet goed voor de mensen om mij heen.

Voor jezelf zorgen
Inmiddels heb ik dat helemaal achter me gelaten. Ik heb geleerd goed voor mezelf te zorgen en te luisteren naar mijn gevoel. En vooral: mijn angsten in de ogen te kijken en juist dát te doen waar ik vroeger voor weg zou lopen. Ik weet inmiddels dat als ik iets spannend vind, dat dat de juiste weg is.

Mijn pad
De mening van anderen hierin telt dan niet meer. Het is mijn leven, mijn droom. En ik ben de enige die ervoor kan zorgen dat ik die droom kan waar maken. Ik heb de regie en durf mijn eigen pad te kiezen. En ik heb hierbij het volste vertrouwen dat ik juist dát op mijn pad krijg, wat ik nodig heb. En daardoor kan ik nu vanuit liefde voor mezelf én voor mijn omgeving wel beslissingen nemen en doen wat mijn gevoel me ingeeft.

De moraal van dit verhaal?
Ik zie zoveel mensen om me heen worstelen in posities waar ze zich eigenlijk niet fijn voelen. Ik zie zoveel mensen zich afzetten tegen alles en iedereen, zonder naar zichzelf te kijken. En dat kost bakken met energie. Energie die je juist zou kunnen inzetten om jouw droom waar te gaan maken. Niets doen zorgt voor frustratie én boosheid. Het maakt dat je veel spanning opbouwt. En dat komt de rust in huis niet ten goede.

Pak je verantwoordelijkheid
Dus stop met jouw frustratie op anderen te projecteren. Pak je verantwoordelijkheid en pak de regie over jouw leven. Ga je angsten aan. Ik weet uit ervaring dat dat je juist energie geeft. En doordat je meer energie krijgt en jij weer de regie hebt, volgt de rust en ontspanning vanzelf.

Als je stil blijft staan, kom je tenslotte nergens. En als je altijd hetzelfde blijft doen, krijg je ook elke keer hetzelfde terug.

Op 17 februari geef ik weer een workshop waarin jij leert hoe jij in beweging kunt komen. Je leest er hier alles over. Ben jij erbij?

Lieve groet,

Linda