Stop met dat getrut! Dat is wat ik af en toe tegen mezelf moet zeggen. Als er veel onrust in mij zit, dan gaat mijn hoofd met me aan de haal. Oude overtuigingen komen boven drijven. Ik twijfel aan alles en iedereen en ik schuif van alles voor me uit. En voordat ik er erg in heb ploppen er allemaal negatieve gedachtes in mij op. En dat is niet helpend. Want met al die verhalen kom ik geen stap verder. Sterker nog, ik zet mezelf volledig vast.

Zo herpak ik mezelf

Ik roep mezelf op dat soort momenten letterlijk tot de orde. Waar ik voorheen nog het stemmetje van mijn coach nodig had om mij hoofd stil te zetten en weer in de actie te komen, kan ik inmiddels mezelf redelijk snel herpakken. Ik zeg letterlijk tegen mezelf: “Stop met dat getrut Lin! Ga gewoon doen wat jij wilde doen. Laat los wat anderen ervan vinden of hoe anderen het zouden doen. Jij mag het op jouw manier doen. Zoals bij jou past.” Zo motiveer ik mezelf om weer in actie te komen.  

It’s all-in the mind

Ik ben er heilig van overtuigd dat wij onszelf kunnen trainen om positiever te denken. De kracht van de mind is onuitputtelijk. Als je jezelf maar traint. Je hersenen zijn tenslotte één grote spier. En die spier kun je, net als alle andere spieren in jouw lichaam, trainen. Alleen dat kost tijd, doorzettingsvermogen en onderhoud. Je wordt tenslotte ook niet van de ene op de andere dag met een sixpack wakker. Ofwel?

Train je gedachten

Het zit hem soms in hele kleine woordjes.

  • Als jij elke dag weer tegen jezelf zegt dat je dingen lastig vindt, dan worden dingen ook lastig.
  • Als jij elke dag weer tegen jezelf zegt dat je iets niet kunt, dan gaat het jou niet lukken.
  • Als jij de gedachte hebt dat voor jezelf kiezen egoïstisch is, dan zul je nooit naar je eigen verlangens leren luisteren.

Als je dit nu eens omdraait en kiest voor deze woorden:

  • Dit zie ik als een uitdaging.
  • Ik kan het nog niet, maar ik ga het proberen.
  • Als ik voor mezelf kies, dan zorg ik goed voor mezelf.

Dan voel je direct een hele andere vibe. Toch?

Dus: voed jezelf met positiviteit

En dat kan elk minuut van de dag. Want als jij leert je negatieve gedachten om te zetten naar positieve gedachten dan ga je vanzelf ervaren dat er een positieve flow ontstaat en dat je nieuwe succeservaringen op gaat doen.

Het begint met bewustwording

Mits je je natuurlijk bewust bent van jouw eigen gedachtes. Hou daarom eens een dagboekje bij en reflecteer aan het einde van de dag hoe jouw dag verlopen is. Wat is er gebeurd? Hoe ging je daarmee om? Wat voelde je? Waar verlangde je naar die dag? Welke gedachtes speelden er door je hoofd? Op deze manier krijg je inzicht in jouw gedachtes. En kun je jezelf gaan trainen om anders te gaan denken. Waardoor jouw gedrag automatisch volgt.

Een ontdekkingsreis naar jezelf

Nu kan ik me zo voorstellen dat je hier wel wat hulp bij kunt gebruiken. Dat is precies waarom ik mijn programma Eindelijk Rust heb ontwikkeld. Ik neem je in 9 weken mee op een ontdekkingsreis naar jezelf. Jij wordt je bewust van jouw gedrag, van jouw gedachtes en van waar jij nu eigenlijk naar verlangt. Je leert stapje voor stapje de regie over je eigen leven terug te pakken. Zodat je jezelf sneller weer op het juiste pad kunt zetten. Waardoor jij los komt van alle meningen en verwachtingen van anderen, meer zelfvertrouwen en meer energie krijgt. En zo kun je eindelijk rust gaan ervaren.

Doe je mee?

Op 12 mei start ik weer met een nieuwe groep. Leuk als je erbij bent! Er is plek voor 8 deelnemers. Dus als je wilt deelnemen, wees er dan snel bij. 

Ik vind het leuk om terug te horen wat je van mijn blog vindt. Wil je dat hieronder laten weten? 

Een heel mooi weekend gewenst.
Veel liefs, Linda
 
P.S. 1: Op maandag 26 april om 20.00 uur geef ik een Facebook Live over mijn programma Eindelijk Rust.
P.S. 2: Als je wilt weten of mijn programma iets voor jou is: boek dan vooral een gratis sessie.  

In 5 stappen meer klanten

Meld je aan voor de gratis Mini-training en leer in 5 stappen hoe jij meer klanten krijgt.

Je bent succesvol aangemeld.