Wat gebeurt er als je jarenlang een bepaalde rol hebt gepakt en je die in ene laat varen? Of als je kiest om een ander pad te bewandelen dan mensen tot dan toe van je gewend zijn? Dan komt er opstand. Verontwaardiging. Ongeloof. Lees hier wat jij kunt doen om hiermee te dealen.

Vastlopen

Zondagmorgen 8.30 uur. Ik zit achter de computer om mijn wekelijkse blog voor jullie te schrijven. Maar er komt niets. Nada. Noppes. Ik ben leeg. Leeg van al het schakelen. Leeg van het harde werken. Leeg van het elke keer weer bijsturen. En dat allemaal door het alom bekende Covid-19. Ik weet dat er samen met mij, veel mensen snakken naar rust. Voor mij wordt het tijd om even uit te tunen en weer op te laden. Bij te komen. Intunen op mezelf. De stilte op zoeken om zo mezelf weer te voeden met nieuwe energie.

Verandering

De afgelopen maanden heb ik mijn bedrijf helemaal omgegooid. Van het helpen van hoog sensitieve kinderen, naar het begeleiden van ambitieuze gevoelige vrouwen die zichzelf niet langer weg willen cijferen, maar hun ware potentie willen gaan leven.

Belemmerende overtuigingen

Vrouwen die voelen dat er meer in hen zit. Vrouwen die voelen dat ze de wereld veel te bieden hebben, maar die belemmerd worden door overtuigingen van zichzelf die niet meer passen. Vrouwen die zichzelf onbewust klein hebben gehouden en zichzelf hebben weggecijferd voor anderen. Vrouwen die voelen dat het tijd is om de regie over hun leven terug te pakken en hun eigen leven te gaan leven. Vrouwen die zich vrij willen voelen en vrij willen bewegen. Zonder schuldgevoel, zonder onzekerheid. Vanuit de power die ze in zich hebben.

Beoordelen en veroordelen

Maar wat gebeurt er nu, als je jaren een bepaalde rol hebt gepakt en je die in ene laat varen? Of als je kiest om een ander pad te bewandelen dan mensen tot dan toe van je gewend zijn? Dan komt er opstand. Verontwaardiging. Ongeloof. Er komen oordelen en je wordt veroordeeld. De mensen om jou heen die jou niet anders kennen, zullen proberen jou ervan af te praten. En waarom? Omdat zij ook moeten gaan bewegen. Het is als een dans. Als jij twee stappen opzij zet, zal de ander ook stappen moeten zetten om jou te volgen.

Eigen verantwoordelijkheid

En niet iedereen kan dat. De kunst is om vast te houden aan jouw geloof, jouw droom. Er zullen altijd mensen zijn, die niet zullen begrijpen waarom je een bepaalde stap neemt. Iedereen heeft een mening. Jij tenslotte ook. Als je nu eens al die meningen los laat. Als je alleen de verantwoordelijkheid voor jezelf pakt, dan kun je wel stappen maken. Dan kun jij je eigen pad bewandelen.

Is dit van mij?

Dus vraag jezelf altijd af: Is dit van mij of van een ander? En wat wil ik in deze situatie, op dit moment? Wat is goed voor mij? Dan zul je zien dat het makkelijker is om een bepaalde keuze te maken. Daarmee kun jij jouw eigen pad bewandelen. Daarmee kun jij jouw eigen leven gaan leiden.

Waar ben je bang voor?

Dat is ontzettend spannend. Dat weet ik als geen ander. Maar het is jouw hoofd dat het spannend maakt. Want als jij afstemt op jouw verlangen, dan is er geen angst. Dan is er alleen maar wilskracht. Jouw hoofd verzint verhaaltjes. Verhaaltjes die jou niet helpen.

Rust en ontspanning

Maar om je verlangen goed te blijven voelen, is het belangrijk om rustig en ontspannen te zijn. Als je te hoog in je stressniveau zit, dan kun je niet meer bij je verlangen komen. Bij een hoog stressniveau, leef je namelijk vooral uit je hoofd. Daarom is het zo belangrijk om af en toe stil te staan. Uit de dagelijkse beslommeringen te stappen. En alleen te zijn. Zonder de energie van anderen. Zonder afleiding.

Gun jezelf me-time

Hoe vaak gun jij jezelf de tijd om echt alleen te zijn? Met niets dan de stilte om je heen? Dat is precies wat ik de komende week ga opzoeken. Stilte. Rust. Ontspanning. Zodat ik in het nieuwe jaar weer volop mijn verlangen kan voelen branden. Om jullie weer verder te helpen.

Ga nu maar rusten
Je mag het laten gaan
Je hebt hard genoeg gewerkt
Zo in dit aardse bestaan

Ga maar liggen
Wees maar stil
Luister naar je hartslag
Dan weet je snel genoeg weer wat je wil.

Ondanks de maatregelen, wens ik jou en jouw gezin een prachtige stille, rustige en ontspannen kerst toe. Als je het zo bekijkt, brengt Covid-19 dus toch nog wat goeds ?.

Lieve groet,
Linda

In 5 stappen meer klanten

Meld je aan voor de gratis Mini-training en leer in 5 stappen hoe jij meer klanten krijgt.

Je bent succesvol aangemeld.