Vind jij voor jezelf kiezen egoïstisch? En cijfer jij jezelf liever weg? Weet dan dat je daarmee steeds verder van jezelf af komt te staan. En dat is eeuwig zonde voor jou, voor jouw partner, jouw kinderen en voor alle andere relaties in jouw leven. Want met een leeg omhulsel kunnen ze geen verbinding maken. Terwijl dat de basis is voor geluk.

Met je neus op de feiten

Vanmorgen werd ik door mijn coach met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik voelde al een hele tijd twijfel ergens over. Ik had er een naar gevoel van. Zij wist met één opmerking precies op de zere plek te drukken. Dat was toch even slikken. Want eigenlijk wist ik het antwoord op mijn twijfel allang, alleen was ik vergeten te luisteren naar mijn onderbuikgevoel. Hoe mooi is het dan dat zij dat weer even aan weet te wakkeren?

Naar jezelf luisteren

Zo wil ik jou deze week ook eens een spiegel voorhouden. Want hoe staat het met jouw innerlijke stem? Luister je daar al voldoende naar? Of stop je hem net als ik zo af en toe nog weg? Gewoon omdat je het te druk hebt. Omdat het even makkelijker is om er niet naar te luisteren?

Je laat je afleiden

Diep van binnen weten wij altijd wat goed voor ons is. Maar we laten ons leiden door de waan van de dag. Of leggen het verlangen dat in ons zit tijdelijk naast ons neer omdat het om wat voor reden dan ook niet uitkomt. Dit gaat lange tijd goed. Totdat je steeds vaker je neus stoot. Steeds vaker een kort lontje hebt.

Jezelf wegcijferen

Neem bijvoorbeeld jouw rol als ouder en je behoefte aan eigen ruimte en rust aan je hoofd. Lange tijd kun je je geduld bewaren en kun je jezelf wegcijferen voor de kinderen. Totdat er een keerpunt is en je jezelf steeds vaker boos ziet worden op de kinderen.

Onrustig en opgejaagd

Elke keer dat jij jezelf een klein beetje wegcijfert, raak jij steeds verder verwijderd van jezelf. En dat zorgt voor een onrustig en opgejaagd gevoel en een steeds groter wordende onzekerheid. En laten dat nu net niet de juiste ingrediënten zijn om een bewuste en ontspannen ouder te zijn.

Wat heb jij nodig?

Want wat je nodig hebt als ouder is: veerkracht, een groot incasseringsvermogen, creativiteit, een groot luisterend oor, rust, geduld en heel veel liefde. Als jij op het puntje van je tenen loopt, is er weinig veerkracht. Jouw incasseringsvermogen is 0 en jouw creativiteit om oplossingen te bedenken voor veel voorkomende ‘probleempjes’ verdwijnt als sneeuw voor de zon.

In de overlevingsstand

Je komt in de overlevingsstand. Vaker dan je lief is, val je uit naar de kinderen. Als de kinderen niet doen wat jij graag zou willen, schiet jij in de kramp. Hoe vervelend je dit ook vind, het gebeurt. En niet eens bewust. Maar geheel onbewust.

Voor jezelf zorgen

Gelukkig kun je er iedere dag voor kiezen om elke keer een klein beetje beter voor je zelf te zorgen. En als je dit elke dag een klein beetje doet, dan heb je over een heel jaar hele grote stappen genomen. Dus lieve jij: wat ga jij vandaag voor kleins doen om beter voor jezelf te zorgen en jezelf niet weg te cijferen?

Laat je het me weten in de comments?

In 5 stappen meer klanten

Meld je aan voor de gratis Mini-training en leer in 5 stappen hoe jij meer klanten krijgt.

Je bent succesvol aangemeld.