Op de dag dat jij deze mail krijgt, zijn Erik Jan en ik 12 jaar getrouwd. Als verrassing heb ik een weekendje weg voor ons geregeld. De kids lekker bij oma en wij sinds lange tijd weer even samen op pad. Een heerlijk vooruitzicht 😊! Deze week plopte er daarom een blog bij mij op over trouw zijn. Trouw zijn aan elkaar. Maar zeker ook trouw zijn aan jezelf.


Voordat je mijn blog hieronder leest, wil ik je alvast laten weten dat ik een super mooi zomeraanbod voor je heb voor mijn programma Maskers Af. Dus lees vooral even door tot het einde 😉.

En dan nu terug naar mijn blog van deze week:

Hoe trouw ben jij aan jezelf?

Luister jij goed naar jouw verlangens en behoeften? En weet je daar ook de juiste acties tegenover te zetten? Of heb je geen idee wat jij nu eigenlijk echt wilt omdat jouw vizier vooral gericht is op de ander?

Geven en nemen

In een relatie gaat het om geven en nemen en trouw zijn aan elkaar. En in de relatie met jezelf is dat niet veel anders. Als jij kunt geven én kunt nemen én trouw blijft aan jezelf, dan ervaar je rust. Dan ben jij in balans. En dan gaat alles je vele malen makkelijker af. Maar als jij teveel geeft (of teveel neemt), dan volgt er disbalans. Het vervelende is dat dit ook doorwerkt in jouw relatie(s) met anderen.

Uit balans

Begrijp me goed: ik ben geen relatietherapeut en ik heb ook zeker niet de ambities om er een te worden. Maar ik weet wel dat als jij uit balans bent, dat dit grote gevolgen heeft voor jouw directe omgeving. Want juist de mensen waar je het meest van houdt, krijgen het over het algemeen het zwaarst te verduren.

Kijk eens naar jezelf

Dus als jij thuis onrust ervaart of als er veel onenigheid is, kijk eerst eens naar jezelf. Ben jij wel helemaal in balans? Geef je niet teveel? Of neem je misschien wel meer dan waar je eigenlijk recht op hebt? Luister je goed naar je eigen lichaam? Geef je op tijd je grenzen aan? Of ga je maar door, net zo lang totdat je niet meer kunt?

Eet je wel goed? Of eet je teveel? Doe je wel aan beweging? Of hang je eigenlijk teveel op de bank? Ben je nog wel uitgedaagd? Of doe je alles op de automatische piloot? En zo kan ik nog wel tientallen dingen bedenken waardoor je uit balans kunt zijn.

Buiten onszelf zoeken

Wat we doen om het onszelf hierin makkelijker te maken, is de oorzaak buiten onszelf zoeken. Omdat we denken dat dat makkelijker op te lossen is. Maar het tegendeel is waar: iemand anders en de situatie kun je niet veranderen. Wel jezelf én de manier waarop jij naar dingen kijkt en hoe jij met dingen omgaat.

Naar wie wijs jij?

Ik was jarenlang totaal niet in balans. En nog steeds zijn er perioden dat de balans even ver te zoeken is. Het verschil is dat ik tegenwoordig de vinger vooral naar mezelf wijs. Waar ik voorheen de omstandigheden en andere personen de schuld gaf, keer ik nu naar binnen. Ik ga in gesprek met mezelf. En probeer te onderzoeken waar ik iets gemist heb en vooral: wat ik op dat moment nodig heb om weer in balans te komen. Daardoor ben ik een stuk gezelliger en vriendelijker voor mezelf én voor mijn omgeving. En zo blijf ik trouw aan mezelf en aan mijn eigen waarden.

Jezelf groot houden

Ben jij in balans? Of valt daar nog wel verbetering te behalen? In mijn programma Maskers Af kijken we samen naar jouw disbalans. Want als je niet in balans bent, zet je nog wel eens een masker op om die disbalans te verbloemen. We houden onszelf namelijk graag groot. En willen niet laten zien dat we eigenlijk niet helemaal lekker in ons vel zitten.

Ben jij hier klaar mee?

Als dat zo is bij jou én je bent er eigenlijk helemaal klaar mee dat jij dit elke keer weer doet. Neem dan eens contact met me op. Wie weet kan ik je verder helpen.

Leuke aanbieding voor jou!

Omdat ik het iedereen gun om heerlijk in balans de zomer in te gaan, heb ik nog een hele leuke aanbieding voor je: Als jij voor 1 juni 2021 instapt in mijn programma Maskers Af, krijg je maar liefst 150 euro korting! In plaats van 749 euro, betaal je tot 1 juni maar 599 euro! Hoe gaaf is dat!

Waarom zoveel korting?

Omdat ook ik graag geef 😉. En omdat ik veel mensen om me heen zie worstelen om deze Coronatijd door te komen. Zie het als een kadootje van mij aan jou. Zodat jij deze zomer weer heerlijk kunt gaan stralen. Doe je mee?

Heb een mooi weekend!

Lieve groet,
Linda

In 5 stappen meer klanten

Meld je aan voor de gratis Mini-training en leer in 5 stappen hoe jij meer klanten krijgt.

Je bent succesvol aangemeld.