Weet je wat zo grappig is? Zoals je misschien weet, post ik regelmatig op Facebook en Instagram. Niet elke dag. Maar om de dag. Dat is een ritme dat ik vol kan houden. En door daar consistent in te zijn, kom ik regelmatig bij mijn volgers naar voren in hun tijdlijn.

Wist je dat eigenlijk? Dat het belangrijk is om regelmatig te posten?

Maar wat nu zo grappig is: de afgelopen tijd ben ik een beetje gaan experimenteren met welke berichten nu het grootste bereik krijgen. En laat dat nu net díe berichten zijn waarbij ik heel bewust heb ingezoomd op de behoefte van mijn klant….

Door de ogen van jouw klant

Het zijn niet de dingen die mij zelf bezig houden of dingen die ik gedurende de dag heb gedaan. Nee, het zijn onderwerpen waarvan ik weet dat die bij mijn klant leven. Zoals bijvoorbeeld mijn post over het schrijven van een e-book. Of het vooraf inplannen van je Social Media voor als je met vakantie gaat. Dat zijn onderwerpen waar mijn klant van wakker ligt (en jij misschien ook wel?) en waar ze meer over willen weten. Dus is het belangrijk dat ik daar iets over deel.

Weet jij wat jouw klant bezig houdt? En op welke vragen jouw klant antwoord wil?

Jezelf laten zien

Wat verder opvallend is, is dat de berichten waarin ik iets van mezelf laat zien, of ergens mijn mening over geef, dat die berichten ook hoger ‘scoren’ dan andere berichten. Kortom: Blijkbaar doet mijn mening ertoe 😊. En daarmee kom ik op het onderwerp van deze week ….

Mensen kiezen niet voor jou om wie jij bent

Ze zijn op zoek naar iemand die hen begrijpt. Iemand die snapt tegen welke problemen ze aanlopen. Iemand die ze kunnen vertrouwen. Iemand waar ze zich veilig bij voelen. Iemand die precies weet wat ze nodig hebben. Het gaat niet om de manier waarop ze geholpen worden, maar door wie ze geholpen worden.

Online uitdaging

Zie daar ook direct de uitdaging waar jij voor komt te staan als je jouw bereik online wilt vergroten. Waar je vroeger via, via klanten kreeg en mensen dus al een positief verhaal over jou hadden gehoord, moet je online jezelf eerst nog ‘bewijzen’.

Het gaat om de Know, Like & Trust factor

En nee, dat is geen nieuw Tv-programma 😊. Het gaat erom dat mensen jou leren kennen (Know), dat ze je leuk gaan vinden (Like) én dat ze je gaan vertrouwen (Trust). Pas als die drie fases zijn doorlopen, zullen ze open staan om ‘iets’ bij jou te kopen.

Jouw verhaal speelt hierin een belangrijke rol

Want alle stappen die jij hebt genomen om te komen waar jij nu bent, heeft jouw klant nog te nemen. Hoe meer ze van jou voorbij zien komen, hoe leuker ze je gaan vinden (of niet, maar dan ont-volgen ze je vanzelf😉). Jij kunt hun vertrouwen vervolgens winnen, door jouw verhaal te delen én vooral veel gratis content weg te geven. Zodat jouw volgers precies weten wat ze aan je hebben en hoe jij hen kunt helpen.

Dat is de manier waarop het online werkt.

Dat is hoe je (soms na een lange tijd) via social media, klanten krijgt. Hoe meer jij deelt en hoe beter jij inspeelt op de behoefte van jouw klant, hoe sneller je dat vertrouwen kunt winnen.

Dus de tip van deze week is:

Hoe groot jouw afkeer ook is van Social Media, als jij je bereik wilt vergroten, zul je toch echt regelmatig moeten gaan posten. En niet posten om het posten, maar posten omdat jij jouw volgers verder wilt helpen. Dus berichten met inhoud. Met tips en trucs waar jouw klanten iets aan hebben. Of oplossingen die je zelf gevonden hebt voor het ‘probleem’ waar jouw klanten mee worstelen.

Pas als jij inspeelt op de behoefte van jouw klant, jezelf durft te laten zien én veel gratis weg durft te geven, leren ze je kennen. Gaan ze je leuk vinden. En zullen ze je uiteindelijk gaan vertrouwen. Zodat ze uiteindelijk klant bij je worden.

Ik hoop dat dit ik je hiermee weer op nieuwe ideeën heb gebracht. Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je met deze tip gaat doen. Wil je een reactie achterlaten in de comments?

Vind je het fijn als ik een keer meekijk?
Leuk! Daar ben ik tenslotte voor 😊. Je boekt hier en gratis adviesgesprek.

Tot snel!
Lieve groet, Linda

P.S. 1: Zet zaterdag 25 september alvast in je agenda. Dan geef ik een super gave dagworkshop. Volgende week meer hierover.

P.S. 2: Vanaf vrijdag 3 september kun je elke week van 9 tot 10 uur ‘langskomen’ op mijn digitale inloopspreekuur. Ook daarover volgende week meer. Heb je nu al vragen waar je even snel een antwoord op wilt? Laat het me weten. Ik vind het altijd leuk om kort met je mee te kijken.

In 5 stappen meer klanten

Meld je aan voor de gratis Mini-training en leer in 5 stappen hoe jij meer klanten krijgt.

Je bent succesvol aangemeld.