Als jij iets wilt veranderen, spelen er 1001 redenen mee waarom je het wel of niet gaat doen. Laat jij je hierin leiden door Angst? Of staat Liefde vooraan? Een besluit uit Angst houd je klein. Een besluit uit Liefde laat je groeien. Maar zonder besluit kom je nergens.

Korte lontjes

Hoe korter de dagen worden, hoe korter ook de lontjes hier in huis. Het wordt duidelijk tijd voor vakantie. De moeheid slaat toe, terwijl de druk om aan allemaal gezellige dingen mee te doen groter is dan de rest van het jaar. Dat heeft weer zo zijn weerslag op die toch al korte lontjes. Waardoor er langzaamaan niets goed meer is. Herkenbaar?

Ritme van de natuur

Hoewel het bovenstaande op de kinderen van toepassing is, merk ik het ook aan mezelf. Ik wil langer slapen, heb minder zin om weg te gaan. Geniet meer van een goed boek, een kopje thee en een dekentje, dan van allemaal gezelschap. En eigenlijk is dat niet gek. We vergeten namelijk nog wel eens dat wij onderdeel zijn van de natuur. En dat we in essentie nog te maken hebben met het ritme van de natuur dat elke dag aan onze ogen voorbij trekt.

Terugschakelen

Nu is het met de Coronatijd al heel anders. We kunnen veel minder en zijn vaker thuis. Daardoor doen we automatisch al een stapje terug. Maar eigenlijk zou je dat nog verder terug moeten schakelen als je het ritme van de natuur zou volgen. Niet voor niets laten alle bomen hun balderen vallen. Niet voor niets gaan sommige dieren in winterslaap. Niet voor niets zijn de dagen korter. Het is nu eenmaal een tijd van rust nemen en jezelf bezinnen op het afgelopen jaar. En voorbereiden voor het komende jaar.

Terugkijken

Zo kijk ik met trots terug op het afgelopen jaar. Het was een pittig jaar, met veel nieuwe kansen. Ik heb lang lopen worstelen of ik wel of niet door moest gaan met Huisje300. Toen ik uiteindelijk in augustus het besluit nam, viel er een last van mijn schouders. Als ik nu terugdenk, had ik die beslissing eigenlijk in januari al kunnen nemen. Maar blijkbaar had ik ook hierin het ritme van de natuur nodig: ik moest in de zomer tot bloei komen.

Angst als leidraad

Dat eht zo lang duurde, kwam omdat ik me liet leiden door Angst. Angst dat ik niet goed genoeg zou zijn. Angst voor afwijzing. Angst om de hoog gevoelige kinderen in de steek te laten. Angst om niet begrepen te worden. Angst om het onbekende. Angst of ik wel nieuwe klanten zou kunnen krijgen. Angst of ik daar wel klaar voor was. Ik ben daarin niet anders dan anderen ?. Die Angst hield mij klein. Ik kwam geen stap verder.

Liefde als sleutel

Maar toen ik vanuit een liefdevolle duw in de rug (in dit geval door mijn eigen coach) de sprong durfde te wagen, ging er een wereld voor mij open. Door dit besluit, heb ik al 5 mooie vrouwen mogen begeleiden. En er is zelfs een man die het qua coaching met mij aandurft?. Ik zie mezelf groeien. Mijn drive is groter dan ooit. Mijn energie daarmee ook. Ik durf meer. Ik ben loyaler en eerlijker naar mezelf. Ik verzet bergen werk. En ik voel me zelfverzekerder dan ooit tevoren. En dat allemaal omdat ik dat ene besluit uit Liefde heb genomen.

Start met een besluit

Vorige week liet ik jullie al weten dat je nergens komt als je jezelf geen doelen stelt. Maar wat daaraan vooraf gaat is het nemen van het besluit om het anders te gaan doen. Dit besluit is de start van jouw verandering. Dit besluit is het moment dat jij jouw doelen kunt gaan stellen. Als je je dingen voorneemt, kun je nog zulke mooie doelen stellen. Maar die doelen zul je nooit halen. Een voornemen is anders dan een besluit. Spreek het maar eens uit. Voel de ruimte die het woord voornemen nog geeft. En voel de power en de kracht als je het woord besluit uitspreekt. Een kleine nuance, maar een groot verschil.

Flow

Het mooie is, dat als je eenmaal een besluit hebt genomen op het een, dat er dan direct een besluit voor een volgend punt komt. Je komt in een flow. Dat kan spannend en overweldigend zijn. Maar dat is wel hoe het werkt. Aan elk besluit hangt een consequentie. En hoe groter je besluit, hoe gorter de consequenties zijn. Als ik besluit mijn praktijk uit te bouwen tot een imperium, dan heeft dat gevolgen voor heel veel zaken. Als ik besluit mijn praktijk klein te houden, dan heeft dat minder consequenties op de korte en lange termijn.

Actieplan

Ik weet wel welk besluit ik voor 2021 heb genomen. Ik ben benieuwd welk besluit jij neemt? Dit besluit kan de basis zijn voor jouw persoonlijke actieplan voor 2021. Als je wilt, kun je onder mijn deskundige begeleiding jouw persoonlijke actieplan neer gaan zetten voor 2021.

Ik geef op woensdag 6 januari eenmalig een workshop waarin ik mijn 5 stappen naar succes met jou deel. Met veel liefde en plezier deel ik mijn kennis met jou om het jaar 2021 voor jou net zo succesvol te maken als het afgelopen jaar voor mij was.

Kan ik je ergens mee helpen?

Neem dan gerust contact met mij op. Of boek een spiegelsessie. Ik kijk graag met je me.

Lieve groet,
Linda

In 5 stappen meer klanten

Meld je aan voor de gratis Mini-training en leer in 5 stappen hoe jij meer klanten krijgt.

Je bent succesvol aangemeld.