Mijn brein maakt overuren de laatste dagen. Dat is een bijverschijnsel van het enthousiasme dat ik op dit moment voel voor de stappen die ik aan het nemen ben. Mijn brein gaat sneller dan ik lijfelijk kan volgen. En dat is op zijn zachts gezegd niet zo handig.

Want:

 • Je raakt het overzicht kwijt.
 • Je hebt het idee dat dingen nooit afkomen.
 • Daardoor voel je je onrustig en opgejaagd.
 • Je bent met heel veel dingen tegelijk bezig.
 • Je begint aan iets en maakt het niet af omdat het volgende alweer om je aandacht vraagt.
 • Je blik vertroebeld.
 • Je verliest je focus.

En dat is niet handig als je een bussiness te runnen hebt 😊

In dit geval wordt het tijd om de pauze knop in te drukken:

 • Afstand te nemen
 • De boel de boel te laten
 • De grond onder je voeten te voelen
 • Diep in te ademen en weer uit te ademen.
 • Je handen op je buik te leggen.
 • En er gewoon even te ZIJN.

Of, wat voor mij beter werkt, juist fysiek flink in beweging te komen 😊. Het doel is om jouw ‘Monkeymind’ tot stilstand te brengen.

Wat is nu een Monkeymind?

Precies dat wat ik hierboven omschreef. Gedachten die als een aapje staan te springen om aandacht. Gedachten die als een aapje van de ene tak naar de andere tak springen. Gedachten die als een aapje veel geluid maken om iets anders te overschreeuwen. Dat aapje heeft als doel om jou af te leiden van waar het nu werkelijk om gaat: JOUW GEVOEL en JOUW VERLANGENS.

Want wat gebeurt er als …

Want als jij werkelijk gaat voelen wat er in jou speelt, als jij gaat doen waar jij naar verlangt, dan kan het zo maar zijn dat je niet begrepen wordt. Dat je iets doet wat anderen niet van je verwachten. Dat je met je kop boven het maaiveld uit moet komen. Dat andere je raar en vreemd vinden. Dat je mensen teleur moet stellen. Dat je niet meer lief, leuk en aardig gevonden wordt …..

Leef je dan je eigen leven?
Of laat je je leven?

Jij mag leren hoe je dat aapje in de hoek zet.
Jij mag leren hoe je dat aapje zijn mond snoert.
Jij mag leren hoe je dat aapje weer tot rust brengt.

Als je dat onder de knie hebt, krijg je vanzelf de focus terug.

Dat vergt oefening. Elke dag. Iedere keer opnieuw. Juist ook op de momenten dat je denkt dat het niet nodig is. En als je zover bent, kun jij eindelijk jouw ware gevoelens tonen en dat gaan doen waar je zo naar verlangt. Zonder dat je bang hoeft te zijn dat iemand ook maar iets van je vindt. Want ook dat is weer zo’n aapje 😉.

Hoe staat het met jouw Monkeymind?

Kun jij hem al een beetje temmen? Of heb je daar hulp bij nodig?
Weet dat ik voor jou als coach sparsessies aanbied. Want soms heb je net even iemand anders nodig om jouw aap weer in zijn kooi te krijgen. Neem hier eens een kijkje. Misschien is het wat voor jou?

Een hele mooie dag vandaag.
Veel liefs, Linda

Bonustip voor coaches:

Het kost mij soms moeite om een blog te schrijven. Ook dit keer kwam er niets uit mijn pen. Op dat soort momenten zet ik mijn trucje in:  de wekker zetten en gewoon gaan schrijven. Op een gegeven moment komt er een verhaal. Het verhaal dient zich als het ware vanzelf aan. De kunst is dan om er niet teveel over na te gaan denken en te gaan schaven. Het is goed zoals het is. Waarschijnlijk was bovenstaand blog voor jou wat jij deze week van mij nodig had. Klopt dat? Wil je het me laten weten in de comments?

In 5 stappen meer klanten

Meld je aan voor de gratis Mini-training en leer in 5 stappen hoe jij meer klanten krijgt.

Je bent succesvol aangemeld.