Deze week deel ik graag een leermoment met jou. ​Wie mij kent, weet dat ik niet vies ben van een uitdaging. En dat ik graag uit mijn comfortzone stap om een nog betere coach te worden en nog meer mensen verder te helpen met mijn kennis. Maar, zoals ieder mens, heb ook ik nog blinde vlekken of dingen die gewoonweg té spannend zijn. Hoe ik daarachter kwam? Door een gesprek met mijn coach….

Het probleem …

​Ik had namelijk een zoomcall met haar, om eventueel in te stappen in haar jaarprogramma. Nu moet je weten dat dit echt een programma is voor ondernemers die een paar grote stappen verder zijn dan ik. Dus ik vond het al super tof dat ik door de ‘voorselectie’ was gekomen. Ik had me goed voorbereid en had duidelijk voor ogen wat ik uit dit gesprek wilde halen en waarom ik haar hulp nodig heb om nog verder te groeien. En toch… liep het anders.

… achter het probleem​

Want, waar ik dacht dat mijn probleem lag en waar ik haar hulp voor nodig zou hebben, bleek uiteindelijk helemaal niet mijn probleem te zijn….
​​Ofwel: er was een probleem achter het probleem. Dat probleem had ik zelf nooit boven tafel gekregen als ik niet deze coachcall met haar had gehad.

Inzicht

Het gaf mij inzicht in mijn eigen gedrag en hoe ik toch nog de neiging heb om te duiken en spannende acties uit de weg ga, waardoor ik mijn eigen omzetdoelstellingen niet haal. Of zoals mijn coach zelf zei: … ik ook mijn derde bedrijf nooit tot een succes zou gaan maken als ik dit niet aan zou gaan pakken… (ik zei je toch, ze is nogal ‘duidelijk😊).

Waarom deel ik dit leermoment nu met jou?

Omdat jij waarschijnlijk ook ergens een probleem ervaart, terwijl daaronder een heel ander probleem zit. Denk bijvoorbeeld aan het gebrek aan inspiratie voor jouw posts op social media. Hieronder kunnen allerlei verschillende oorzaken zitten:

  • ​Je hebt bijvoorbeeld geen ideale klant als doelgroep. Waardoor je niet weet wat hem of haar bezig houdt en waar hun verlangen ligt.
  • ​Je hebt je eigen verhaal onvoldoende op orde.
  • ​Je durft jezelf niet uit te spreken.
  • J​e bent bang dat anderen iets van jouw verhalen vinden.
  • ​Je bent bang dat het niet goed genoeg is.
  • ​Of je bent bang dat niemand op jouw verhaal zit te wachten.

Jouw hoofd bedenkt excuses

Vervolgens bedenkt jouw hoofd allemaal excuses waarom je niet hoeft te gaan schrijven. ​Ik noem zomaar een paar voorbeelden:

​​“Ik zit niet in de juiste flow.”’
​“Het voelt nog niet goed.”
​“Social Media is niets voor mij.”
“Wie zit er nu op mij te wachten.”

Met als resultaat dat je stil komt te staan.

​Blokkeert. In de freezestand komt. En dat helpt je niet om meer klanten binnen te halen en van jouw praktijk een succesvol lopende onderneming te maken.

Wil je helemaal niet groeien met jouw praktijk?

Prima! Meld je dan ook vooral af voor mijn wekelijkse tips en kijk vooral niet verder dan het probleem dat je zo op het eerste oog ervaart.

Voel jij wel dat jij van jouw praktijk een succes wilt maken?

​Kijk dan eens bij jezelf wat het probleem is achter het probleem. Gebruik hiervoor eens de ‘5-Why-methode’ om dit helder te krijgen.

​​Hoe gaat de ‘5-Why’ methode?

Je stelt jezelf elke keer weer de vraag ‘Waarom?’ Een voorbeeld:
​”​​Ik heb geen inspiratie voor een Blog.”
Waarom heb je geen inspiratie?
“Omdat ik niet weet waarover ik moet schrijven.”
Waarom weet je niet waarover ik moet schrijven?
“Omdat ik niet weet, wie er op mijn verhaal zit te wachten.”
Waarom weet je niet wie er op jouw verhaal zit te wachten?
“Omdat ik niet weet voor wie ik er nu eigenlijk echt ben.”
Waarom weet je niet voor wie je er nu eigenlijk echt bent?
“Omdat ik niet durf te kiezen.”​

Et voila: daar is het probleem onder het probleem.

​Heel veel succes met deze oefening!
Laat je me hieronder weten wat het je heeft gebracht?

​Lieve groet,
Linda​

P.S.: Heb jij je al aangemeld voor mijn trainingsdag op 1 oktober? Wees er snel bij, want ik heb slechts plek voor 10 ambitieuze coaches die van hun praktijk een succes willen maken. Doe je mee?

In 5 stappen meer klanten

Meld je aan voor de gratis Mini-training en leer in 5 stappen hoe jij meer klanten krijgt.

Je bent succesvol aangemeld.