Vijf jaar geleden zat ik er aardig doorheen. Ik was op zoek naar rust. Want ik voelde me dagelijks opgejaagd en onrustig. Ik was moe en sleepte mezelf door de dag heen. Mijn emoties vlogen alle kanten op. Na een lange zoektocht, kwam ik een weekend Emotioneel in Balans tegen. In een opwelling gaf ik me op. Dat veranderde mijn leven.

Vrijer leven

Vijf jaar geleden schreef ik dit in mijn dagboekje: “Wow, wat een weekend! Drie dagen lang met mezelf bezig zijn. In een grote groep (26 vrouwen). Veel leren. Wonderlijke dingen zien en ervaren. Wow, onder de indruk. Zo dankbaar voor deze mooie nieuwe ervaringen. En wat ben ik trots op mezelf dat ik de stap heb durven zetten om de opleiding tot Gezins- en Kindercoach te gaan doen. Wat een energie zal mij dit geven. Intens kijk ik uit naar de volgende 12 weekenden waarin ik aan de slag mag met mezelf en de materie om uiteindelijk andere moeders, vaders en kinderen te helpen vrijer te leven en vanuit liefde te leven. #wow #bijzonder #geluk #uitverkoren #dankbaar!”

Rust en stabiliteit

Dit schreef ik aan het einde van een weekend ‘Emotioneel in Balans’. Een weekend dat ik in een opwelling had geboekt. Omdat ik er doorheen zat. Omdat ik op zoek was naar rust en stabiliteit. Omdat ik klaar was met uitstellen. Omdat ik het eindelijk anders wilde gaan doen. Nu ik het terug lees realiseer ik me dat er in dit kleine stukje tekst zoveel leerzame dingen voor jou zitten.

Stilstaan

Want ik weet dat jij net als ik jezelf snel weg cijfert en dingen snel bestempeld als zweverig of ver-van-je-bed-show. Dat je liever door gaat en je schouders eronder zet, dan stil te staan. Dat je liever niet stilstaat bij het verleden, omdat je ervan overtuigd bent dat dat je niet verder gaat brengen. En dat je liever niet stilstaat bij je gevoelens, omdat je al zoveel voelt.

Alles waar jij je tegen verzet, is de oplossing voor jouw probleem.

Dus als jij datgene aan durft te gaan waar je tegen opziet of waar je een mening over hebt, helpt jou juist uit jouw huidige situatie. Dit is wat ik leerde door dit weekend:

 • Eindelijk had ik gekozen om iets voor mezelf te doen. Want ik cijferde mezelf nogal veel en vaak weg.
 • Ik had het hele weekend open gestaan voor dingen waar ik normaal gesproken het stempel ‘zweverig’ op gedrukt zou hebben. Hierdoor ontdekte ik een nieuwe kant van mezelf die ik niet direct met zelfkritiek te lijf ging en waarbij ik me niet liet leiden door de mening van anderen.
 • Ik voelde me zowaar op mijn gemak in een grote groep, terwijl ik mezelf altijd had verteld dat ik niets van grote groepen moest hebben.
 • Ik was niet alleen trots op mezelf, maar ik voelde voor het eerst ook echt de trots door mijn lijf stromen. Dit gaf mij enorm veel energie.
 • Ik ervaarde dat iets anders doen dan anders, mij ongelooflijk veel nieuwe energie gaf.
 • Ik ervaarde dat luisteren naar mijn gevoel iets positiefs kon brengen. Terwijl ik normaal gesproken vooral negatieve ervaringen had met het vele voelen dat ik deed.
 • Ik wilde voor de opleiding liever niet naar mijn verleden kijken, want ik was opgegroeid met ‘schouders eronder en doorgaan’. Nu had ik ervaren dat juist dingen uit het hier en nu verklaard konden worden door mijn verleden. Ik leerde dat je nieuwsgierig kunt zijn naar het verleden om jouw huidige ik beter te leren kennen waardoor je vandaag de dag andere keuzes kunt maken.
 • Ik kwam tot de ontdekking dat ik graag anderen verder wil helpen om vrijer en vanuit Liefde te leven en de angst achter je te laten.
 • Ik kon eindelijk mezelf zijn. Ik hoefde geen masker op te zetten. Ik voelde me één van de groep, in plaats van het gevoel te hebben altijd buiten de groep te staan.

Niets is wat het lijkt

Dit ene weekend was de start van mijn nieuwe leven. En sindsdien ben ik mezelf constant verder blijven ontwikkelen en heb ik geleerd dat niets is wat het lijkt. We doen allemaal aannames over wie wij zijn en hoe wij dingen ervaren. Maar vaak blijkt de waarheid precies het tegenovergestelde te zijn.

Als jij anders durft te kijken en vanuit een ander perspectief durft te kijken, verrijkt het je leven.

Wees eerlijk naar jezelf.

Sta hier eens bij stil:

 • wanneer heb jij je helemaal volledig op je gemak gevoeld?
 • wanneer heb jij je trots gevoeld?
 • wanneer heb jij je laten verbazen?
 • wanneer heb jij jezelf uit je comfortzone laten halen?
 • wanneer heb jij je uit laten dagen om het beste uit jezelf te halen?
 • wanneer heb jij in vuur en vlam gestaan?

Wat zou het jou brengen om dat weer te mogen ervaren?

Op wolken lopen

Ik weet nog heel goed hoe ik me voelde toen ik na dit intense weekend naar huis reed: Het was alsof ik op wolken liep. Alsof mijn ogen geopend waren. Alsof de zon weer was gaan schijnen. Ik had een deur geopend naar een nieuwe toekomst. Ik had zelf weer de touwtjes in handen. Ik zag dat ik mijn eigen leven kon gaan leven en me niet meer hoefde te láten leven.

Vrijer leven

En hoe tof is het, dat ik nu, 5 jaar later (en nog bijna op de dag af ook) zelf 10 prachtige vrouwen mag gaan begeleiden om vrijer en vanuit liefde te gaan leven? Zodat ze eindelijk rust kunnen gaan ervaren. En net als ik een deur openen naar een nieuwe toekomst: hun toekomst. Zoals zij dat willen. Zoals dat voor hen past.

Ik sta te popelen van enthousiasme.
En ben er meer dan klaar voor om zelf weer een volgende stap te maken: het begeleiden van een prachtig online groepsprogramma.

En als je denkt: “shit daar wil ik nog bij zijn.”

Laat het me weten. Je bent van harte welkom!

Lieve groet,

Linda

In 5 stappen meer klanten

Meld je aan voor de gratis Mini-training en leer in 5 stappen hoe jij meer klanten krijgt.

Je bent succesvol aangemeld.