Gratis inspiratie voor jou!

Meer rust & ontspanning.
En vol passie en energie jouw leven weer op orde.
Met deze blogs.

Ben jij een jager? Of een prooi?

De afgelopen weken heb ik veel gepost en geschreven over het luisteren naar je gevoel. En over altijd aanstaan en contstant je omgeving willen checken. Zodat jij op de juiste manier reageert om maar niet op te vallen of buiten de groep te vallen. Vanmorgen realiseerde ik me dat je je onbewust dus opstelt als prooi. En dat maakt dat je onder flinke spanning staat. En je eigenlijk geen controle hebt over jouw leven. Als jij weer de regie over jouw leven wilt pakken, dan zul je dus een jager moeten worden 😊.

Jager versus prooi
Want een jager heeft overzicht. Weet wat hij wil bereiken. Gaat doelbewust op stap. En laat zich niet afleiden door wat er om hem heen gebeurt. Hij speelt in op veranderingen in zijn omgeving. En gaat net zo lang door totdat hij zijn doel bereikt heeft. En het belangrijkste: hij laat zich niet leiden door ANGST.

Angst is een slechte raadgever
Dat weten we allemaal. Maar het kan ook een mooie drijfveer zijn. Maar hoe komt het dat we ons onbewust door angst laten leiden? Dat heeft te maken met ons oerinstinct: De angst voor afwijzing. De angst om buiten de groep gezet te worden. En dat is precies wat jij doet als je altijd maar aan het scannen bent. En dat heb je nu helemaal niet meer nodig!

Voor jezelf gaan staan
Je mag voor jezelf gaan staan. Je kunt en mag jouw eigen pad bewandelen. Je bent niet afhankelijk van de groep. Jij kunt tegenwoordig prima in je eentje overleven. Oké dat is wat minder gezellig. Maar het kan wel. Als je maar wilt! Als je maar durft! Als je maar die jager wilt zijn die zijn zaakjes op orde heeft.

En jij kunt dat. Daar heb ik al het vertrouwen in. Het is alleen een kwestie van DOEN.
Ik geef een paar voorbeelden:

Voorbeeld 1
Zit je net even lekker met een kopje koffie en een krantje en dan gebeurt er weer iets tussen de kinderen?
- Ben je de prooi? Dan reageer je vanuit je primarie brein en wordt je boos. Waardoor de situatie vaak nog erger wordt en jij alle rust kwijt bent die je juist zo hard nodig had.
- Ben je de jager? Dan ananlyseer je wat er aan de hand is. Je kijkt wat voor nu de beste oplossing is om de rust weer terug te laten keren. Zodat jij verder kunt met datgene wat je aan het doen was.
Voel je het verschil?

Voorbeeld 2
Op je werk is het erg druk. Er komt alleen maar meer werk bij, terwijl er eigenlijk werk af zou moeten.
- Ben je de prooi? Dan laat je alles op je afkomen. Je begint elke ochtend weer met datgene wat als laatste is binnengekomen. Je laat je leiden door wat er op je afkomt. Met als resultaat dat jij als een kip zonder kop achter je bureau zit en niets af krijgt.
- Ben jij de jager? Je neemt een stapje terug en neemt de tijd om te kijken wat er allemaal voor werk ligt en waar de prioriteiten liggen. Je plant alles in in je agenda. En je gaat doelbewust aan de slag. Al het werk dat nu nog binnen komt, plan je pas in als je met het huidige werk klaar bent.
Voel je het verschil?

Voorbeeld 3
Je wilt al lange tijd meer tijd voor jezelf. Om tot rust te komen. Om een oude hobby weer op te pakken.
- Ben je de prooi? Dan wordt je geleefd door alles wat er op je af komt. Er zal nooit tijd komen voor jezelf. Laat staan om die oude hobby op te pakken.
- Ben jij de jager? Dan kijk je naar jullie gezinsagenda en ga je op zoek naar een logisch moment om tijd voor jezelf in te plannen. Je zet het op de agenda. Spreekt het uit naar je partner en de kids. En je houdt jezelf aan je eigen afspraak.
Voel je het verschil?

Dat is de regie over je leven pakken. Dat is weer voor jezelf gaan staan.

Lukt het je maar niet om die jagersrol op te pakken?
Laat mij je dan helpen! Door samen naar jouw oude patronen te kijken en te onderzoeken waar die vandaan komen, kun jij een andere beweging gaan maken. Zodat jij die jager kunt worden. Zodat je meer rust en ontspanning kunt gaan ervaren.

Wil je meer weten over mijn programma?
Of wil je gewoon eens horen of het bij jouw past? Boek dan een Gratis Spiegelsessie. Met veel plezier kijk ik met je mee. Ik garandeer je dat ik je direct 2 waardevolle inzichten geef.

Zie ik je snel een keer via Zoom?

Lieve groet,

Linda van Zwieten