Gratis inspiratie voor jou!

Meer rust & ontspanning.
En vol passie en energie jouw leven weer op orde.
Met deze blogs.

Vind jij voor jezelf kiezen egoïstisch?

Neus op de feiten
Vanmorgen werd ik door mijn coach met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik voelde al een hele tijd twijfel ergens over. Ik had er een naar gevoel van. Zij wist met 1 opmerking precies op de zere plek te drukken. Dat was toch even slikken. Want eigenlijk wist ik het antwoord op mijn twijfel allang, alleen was ik vergeten te luisteren naar mijn onderbuikgevoel. Hoe mooi is het dan dat zij dat weer even aan weet te wakkeren?

Spiegel
Zo wil ik jou deze week ook eens een spiegel voorhouden. Want hoe staat het met jouw innerlijke stem? Luister je daar al voldoende naar? Of stop je hem net als ik zo af en toe nog weg? Gewoon omdat je het te druk hebt. Omdat het even makkelijker is om er niet naar te luisteren?

Innerlijke stem
Diep van binnen weten wij altijd wat goed voor ons is. Maar we laten ons leiden door de waan van de dag. Of leggen het verlangen dat in ons zit tijdelijk naast ons neer omdat het om wat voor reden dan ook niet uitkomt. Dit gaat lange tijd goed. Totdat je steeds vaker je neus stoot. Steeds vaker een kort lontje hebt.

Jezelf wegcijferen
Neem bijvoorbeeld jouw rol als ouder en je behoefte aan eigen ruimte en rust aan je hoofd. Lange tijd kun je je geduld bewaren en kun je jezelf wegcijferen voor de kinderen. Totdat er een keerpunt is en je jezelf steeds vaker boos ziet worden op de kinderen.

Onrustig en opgejaagd
Elke keer dat jij jezelf een klein beetje wegcijfert, raak jij steeds verder verwijderd van jezelf. En dat zorgt voor een onrustig en opgejaagd gevoel en een steeds groter wordende onzekerheid. En laten dat nu net niet de juiste ingrediënten zijn om een bewuste en ontspannen ouder te zijn.

Wat heb jij nodig

Want wat je nodig hebt als ouder is: veerkracht, een groot incasseringsvermogen, creativiteit, een groot luisterend oor, rust, geduld en heel veel liefde. Als jij op het puntje van je tenen loopt, is er weinig veerkracht. Jouw incasseringsvermogen is 0 en jouw creativiteit om oplossingen te bedenken voor veel voorkomende 'probleempjes' verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Overlevingsstand
Je komt in de overlevingsstand. Vaker dan je lief is, val je uit naar de kinderen. Als de kinderen niet doen wat jij graag zou willen, schiet jij in de kramp. Hoe vervelend je dit ook vind, het gebeurt. En niet eens bewust. Maar geheel onbewust.

Draai het om
Gelukkig kun je er iedere dag voor kiezen om elke keer een klein beetje beter voor je zelf te zorgen. En als je dit elke dag een klein beetje doet, dan heb je over een heel jaar hele grote stappen genomen.

Dus lieve jij: wat ga jij vandaag voor kleins doen om beter voor jezelf te zorgen en jezelf niet weg te cijferen?