Gratis inspiratie voor jou!

Meer rust & ontspanning.
En vol passie en energie jouw leven weer op orde.
Met deze blogs.

Toon jij persoonlijk leiderschap?

Elke zondagochtend volg ik een les uit een online trainingsprogramma van mijn coach. Elke zondagochtend weer krijg ik buikpijn van de dingen die ze zegt. Maar elke zondag weer groei ik daardoor een paar centimeter. Want hoe meer buikpijn ik krijg van de dingen die ze zegt, hoe groter mijn leermoment is. Als ik daarin tenminste mijn persoonlijk leiderschap pak.

Klagen
Dit is precies zo bij mij in de praktijk. Ik krijg veel moeders op mijn pad die ‘klagen’ over het gedrag van hun kind. Of die zeggen “mijn kind is zo gevoelig” en is daardoor zo snel overprikkeld. Ze willen een instant oplossing voor hun probleem: namelijk dat hun kind geen lastig gedrag meer vertoond door bijvoorbeeld overprikkeling. Als ik dan zeg dat zij dit lastige gedrag zelf instant houden doordat zij zelf niet de verantwoordelijkheid nemen voor hun aandeel in dit gedrag, dan kijken ze me glazig aan.

Want niet zij zijn het probleem, maar hun kind. Toch?
Daarvoor kwamen ze tenslotte bij mij.

Zelf aan de slag
De afgelopen twee jaar ben ik daar redelijk in meegegaan. Ik heb veel handvatten gegeven, trainingen over prikkelverwerking verzorgd en kinderen begeleid om ze weerbaarder te maken. Maar uiteindelijk bleek het resultaat magertjes. Totdat ik met de ouders zelf aan de slag ging en ging kijken waar hun pijnpunten lagen. Toen veranderde alles.

Want lieve mensen: niet jouw kind is lastig. Maar JIJ vindt dit gedrag lastig.
Dus ligt de oplossing ook in jou.

Omdraaien
Zo bleek ook uit de eerste pilot van mijn programma Maskers Af die ik dit voorjaar heb gehouden. Door alles om te draaien en niet de focus op het kind te leggen, maar op de moeder die het gedrag als lastig ervaart, zag ik de rust thuis terug keren. Moeders die het aandurfde om naar hun aandeel, hun pijnpunten te kijken, voelde zich rustiger en meer ontspannen. Ze konden meer vanuit hun eigen kracht handelen, ze voelden zich minder vaak schuldig én ze konden veel beter dealen met het ‘lastige gedrag’ van hun kind.

In de spiegel kijken
Hoe dat kan? Doordat zij persoonlijk leiderschap toonde. Ze durfden in de spiegel te kijken en de pijn, de onzekerheid of de angst die ze zagen aan te kijken. Ze waren nieuwsgierig naar waar deze angst, onzekerheid of pijn vandaan komt. En ze konden de draai maken om dat achter zich te laten en een nieuwe weg in te slaan.

Rust & Ontspanning
Met als resultaat dat zij zelfverzekerder werden, meer rust ervaarden, meer vanuit zichzelf konden handelen. Ze begrepen zichzelf beter en konden daardoor ook meer begrip voor het gedrag van hun kind opbrengen. Ze wisten waar hun persoonlijke grenzen lagen, waardoor ze een meer ontspannen gevoel kregen en vervolgens weer beter konden dealen met lastige situaties.

Al met al een superwinst als je het mij vraagt 😊.

Pak je verantwoordelijkheid
En dit geldt ook voor andere situaties. Zoals bijvoorbeeld op je werk. In relaties. Of binnen jouw gezin van herkomst. Als jij persoonlijk leiderschap toont en het aandurft om jouw pijnpunten aan te kijken, dan pas kun je groeien in die situatie. Leg het dus niet buiten je zelf neer. Maar pak je verantwoordelijkheid en ga zelf aan de slag om datgene te veranderen wat je graag zou willen veranderen. Dan pas kun je rust en ontspanning vinden. Dan pas kun je tevreden zijn met jezelf. En dan pas kun je jezelf overstijgen.

Als jij denkt: “Dat wil ik!”
Boek dan eens en spiegelsessie met mij. Ik geef je direct minimaal 2 waardevolle inzichten waar jij direct zelf mee aan de slag kunt. Zodat ook jij je persoonlijk leiderschap kunt pakken.