Gratis inspiratie voor jou!

Meer rust & ontspanning.
En vol passie en energie jouw leven weer op orde.
Met deze blogs.

Liefde als een verstikkende deken

Ik zie zoveel ouders voorbij komen die vanuit liefde alles voor hun kinderen doen. Maar dat werkt vaak als een verstikkende deken. Waardoor het probleem alleen maar groter wordt. Door alle aandacht eens op jezelf te richten en te kijken wat jouw rol in deze situatie is, kun je veel meer bereiken. In dit blog lees je er meer over.

Lees hier het hele artikel

Ben jij een jager? Of een prooi?

Veel gevoelige mensen nemen de rol van prooi op zich. Door juist de jagers rol te leren spelen. Kunnen ze zich veel beter staande houden in deze hectische maatschappij. Een blog over het verschil van perspectief: Ben jij de prooi die altijd op zijn hoede is? Die reageert vanuit zijn omgeving? Of ben jij de jager die overzicht heeft, weet wat hem te doen staat en inspeelt op de omstandigheden die voor hem liggen? Je leest het in dit blog.

Lees hier het hele artikel

Sta jij altijd 'aan'? Zo krijg je rust!

Heb jij dat ook? Dat je vaker met de ander bezig bent dan met jezelf?
Scan jij onbewust alles in jouw omgeving af? En probeer jij onbewust bij anderen in te tunen hoe ze ervoor staan? Doordat jij altijd (onbewust) 'aan' staat, zorg jij er zelf voor dat mensen ook jouw aandacht vragen. Je zet als het ware zelf constant jouw telefoonlijn open. Door jezelf in de sluimerstand te zetten, sluit je deze lijn en kun je de aandacht op jezelf gaan richten. Waardoor je vanzelf meer rust gaat ervaren. Hoe je dat doet? Dat lees je in dit blog.

Lees hier het hele artikel

Wat luisteren naar je innerlijke stem kan opleveren.

Luisteren naar je intuïtie is zo makkelijk nog niet. Zeker niet als jij als gevoelig mens altijd probeert de goede lieve vrede te bewaken en conflicten uit de weg gaat. Toch hebben we allemaal een innerlijke stem die ons zoveel kan brengen. Soms moet er iets ergs gebeuren om jou weer wakker te schudden, zodat jij weer naar sit stemmetje gaat luisteren. Lees hier hoe ik wakker werd geschud.

Lees hier het hele artikel

Wat tolereer jij van jezelf?

Een aantal weken geleden, moest ik van mijn coach opschrijven wat ik allemaal van mezelf tolereerde, waardoor ik nu nog niet kan doen wat ik het allerliefste doe. Dat was me een lijst! Ik schrok er zelf van. Maar juist door het op te schrijven, kreeg ik inzicht. In dit blog laat ik je zien hoe jij jezelf voor de gek houdt door dingen van jezelf en van anderen te tolereren, terwijl je je daar helemaal niet prettig bij voelt. En hoe jij, net als ik, dit als inzicht kunt gaan gebruiken om andere keuzes te maken.

Lees hier het hele artikel

Vind jij voor jezelf kiezen egoïstisch?

En cijfer jij jezelf liever weg? Weet dan dat je daarmee steeds verder van jezelf af komt te staan. En dat is eeuwig zonde voor jou, voor jouw partner, jouw kinderen en voor alle andere relaties in jouw leven. Want met een leeg omhulsel kunnen ze geen verbinding maken. Terwijl dat de basis is voor geluk.

Lees hier het hele artikel

Toon jij persoonlijk leiderschap?

Persoonlijk leiderschap brengt je ver. Hiermee neem je het heft in eigen hand. Je pakt de regie over jouw leven. Maar om persoonlijk leiderschap te tonen, moet je wel lef hebben. Want persoonlijk leiderschap vraagt om zelfreflectie, het aankijken van jouw angsten en het verwerken van 'pijn' uit het verleden. Als jij dat durft en de verantwoordelijkheid durft te pakken, ligt de wereld aan jouw voeten. Lees in dit blog hoe jij daarmee het lastige gedrag van jouw kind kunt aanpakken.

Lees hier het hele artikel

Draag jij de hele wereld op je schouders?

Of durf jij dingen los te laten en bespreekbaar te maken? Vroeger vond ik dat ik altijd alles zelf moest doen. Want alleen ik was degene die het goed kon doen. Ik trok alle huishoudelijke klusjes naar me toe, regelde alles voor de kinderen en ook op het werk nam ik veel te veel hooi op mijn vork. En alles wat ik deed moest perfect zijn.

Lees hier het hele artikel

Hoe lang laat jij jezelf nog in de wachtkamer zitten?

Vanmorgen had ik weer een mooie Enneagram kennismakingssessie. Zoals de dame in kwestie zo mooi zei: "Ik heb het gevoel in de wachtkamer te zitten. Ik zie iedereen om me heen mooie stappen maken, maar ik sta stil."

Lees hier het hele artikel

piegelsessie_linda-van-zwieten

Herken je jezelf in mijn blogs?

- Wil jij ook stappen maken om meer rust en ontspanning te ervaren?

- Het heft weer in eigen hand te nemen?

- De regie over je leven terug te pakken?

Vraag dan vandaag nog een GRATIS Spiegelsessie aan. En ontvang direct 2 waardevolle inzichten om zelf mee aan de slag te gaan.