De afgelopen dagen had ik een paar dagen vrij genomen. Even helemaal niets dacht ik. Maar of ik me daar nu echt beter bij voel? Nee ik niet. Ik hou van mijn ritme en de regelmaat. Als daar aan gerommeld wordt, dan ben ik letterlijk van de leg. En als ik niet oppas neemt mijn ‘shitty’ mind dan de controle over en praat ik mezelf binnen een mum van tijd steeds verder de put in. En daar heeft niemand wat aan.

Projectie

Vroeger legde ik dit probleem bij de kinderen neer. Ik projecteerde ‘mijn probleem’ op de kinderen en wist met volle overtuiging te vertellen dat zij “toch altijd zo’n moeite hadden met alle schakels van de drukke schooldagen naar de rust van de vakantie”. Tenminste dat verkondigde ik altijd. Inmiddels ben ik zo eerlijk om de ‘schuld’ volledig bij mezelf neer te leggen. Niet leuk, maar wel zo makkelijk. Want mezelf en de manier waarop ik hiermee om ga, kan ik veranderen. Een ander niet. Ik kan namelijk zelf de regie pakken en kijken wat ik in dit geval nodig heb. En veelal is dat een positieve ervaring waar ik een tevreden gevoel aan over hou.

Mezelf gek maken

Daarom zit ik nu op donderdagavond om 22.30 uur nog een blog voor jullie te schrijven. Want als ik nu in bed zou gaan liggen, dan weet ik dat ik mezelf de hele nacht gek aan het maken ben met allerlei gedachtes. Want ik heb nu eenmaal de afspraak met mezelf gemaakt dat ik elke week een blog voor jullie zou schrijven. Normaal gesproken plan ik dit anders en heb ik het al voorbereid voordat ik ga genieten van mijn vrije dagen. Maar door allerlei redenen was mij dat deze keer niet gelukt.

Alles is een keuze

Ook nu had ik weer een keuze: Ik kon in bed gaan liggen en de hele nacht liggen jakkeren en woelen. Of ik kon nog heel even achter de computer kruipen en dit blog voor jullie schrijven. Als ik het eerste had gedaan, weet ik zeker dat mijn ‘shitty’ mind (zo noem ik het deel in mij dat mij afkraakt en naar beneden wil halen) de overhand had genomen. Met als gevolg dat ik geen oog dicht zou doen en mezelf helemaal naar beneden had gehaald.

Voor jezelf zorgen

Ben ik dan streng en hard voor mezelf? Of zorg ik juist goed voor mezelf? Ik geloof het laatste. Want ik én de mensen om mij heen worden er echt niet vrolijker van als ik mijn ‘shitty’ mind mijn gedachten laat bepalen. Dat deel van mij wat vanuit Angst gevoed wordt, brengt nu eenmaal niet het beste in mij boven. Door mezelf te voeden met Liefde, in dit geval met mijn liefde voor jullie en mijn verlangen om mijn kennis met jullie te delen, zorg ik voor mezelf. En dus voor de rest van de family.

Rust

En dat geeft rust. En ruimte. Waardoor ik zometeen heerlijk rustig kan gaan slapen. Ik heb mezelf tenslotte gevoed met een positieve ervaring waar ik ook nog eens een goed gevoel aan overhoud. Want ik ben de afspraak die ik met mezelf heb gemaakt nagekomen. En jullie hebben gewoon op vrijdagochtend een blog van mij in jullie mailbox. En eerlijk, ik denk nog een hele waardevolle ook 😊.

Angst

Want hoe vaak overkomt jou niet hetzelfde? Ik weet zeker dat jij ook een deel in jou hebt dat met jouw gedachten aan de haal gaat. Een deel dat jou klein wilt houden. Uit angst voor van alles en nog wat. Je hebt nu gelezen dat je zelf een keuze hebt om naar dat deel te luisteren. Of ervoor te kiezen om de liefdevolle kant van jezelf naar boven te halen.

Jezelf leren kennen

Dat vraagt veel van je. Dat weet ik. Allereerst moet je jezelf goed leren kennen en moet je in actie komen om het ook anders te gaan doen. Je hoeft dat echt niet alleen te doen. Ik ben er tenslotte voor je om je hiermee te helpen. Daarom heb ik ook mijn programma Eindelijk Rust ontwikkeld.

Duo-Actie Eindelijk Rust: 100 euro korting

En als je het nog niet had meegekregen: tot vanavond 20.00 uur kun je nog gebruik maken van de speciale Duo-actie. Geef jij je samen met een vriendin op? Dan krijg je namelijk 100 euro korting! Hoe leuk is dat? Je leest er alles over op deze pagina.

Nog 1 klein ding:

Oh ja, nog 1 klein dingetje: Je zou mij enorm helpen als je mijn programma Eindelijk Rust onder de aandacht zou willen brengen bij andere vrouwen. Zou echt top zijn als je dat voor mij zou willen doen. Dankjewel alvast daarvoor!

Ik ga nu lekker slapen 😊Een heel mooi weekend voor jou!

Lieve groet,
Linda

 

P.S. De Duo-actie van Eindelijk Rust loopt nog tot 30 april, 20.00 uur. Leuk als jij samen met een vriendin meedoet 🙂 Of stuur het door naar andere vrouwen waarvan jij denkt dat het hen verder kan helpen.

In 5 stappen meer klanten

Meld je aan voor de gratis Mini-training en leer in 5 stappen hoe jij meer klanten krijgt.

Je bent succesvol aangemeld.